Wednesday, 5 October 2016

BERHUHU DENGAN FYP 😝

Assalamualaikum...

aku tak nak update apa... tapi aku nak update jugak.. tak kisah la orang nak baca ka tak baca ka... aku update blog pun sebab nak share aku punya kisah aku punya story.. aku sorang baca pun tak kisah juga... sebab nya, anggap la macam diara... wakaka😝😝😝 poyos tak boleh belah..❗❗

sekarang ni dah pukul 1 pagi tapi aku tak tidoq lagi... bukan sengaja tau... tapi tengah cari jurnal pasal FYP... cari dari petang tak jumpa jumpa... giler sangat la awok awok semua.... macam mana nak teruskan kalau maklumat penting tak jumpaπŸ˜…πŸ˜…

dari internet slow sampai internet dah laju, aku still dok cari.. tukaq tukaq ayat sikit mengharapkan keluaq la jurnal tu kan... tapiπŸ˜’πŸ˜’ still sama... TAK JUMPA jugak.. FRUST woi❗❗😩😩

pukul 3 petang nanti nak kena jumpa SV dah ni... adoiiii macam mana nak buat ni😭😭😭

jadi... berhuhu la aku dengan FYP sekarang ni... thats why la tajuk aku macam tu... hahaha.... sebab x jumpa jurnal FYP ja yer sayang sayang sekalian....

nasiaht dari aku, sesiapa nak buat FYP nanti cari la tajuk yang senang dan banyak rujukan... jangan la jadi macam aku... meroyan nantiπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

thats all... nanti aku uodate lagi... babai😘

Tuesday, 2 August 2016

ilmu itu pelita hidup

ilmu lg bernilai dr intan permata... knpe? sbb nye dengan ilmu kau boleh kenal ABC 123 ... so jngan judge org yg bljaq tinggi or bljaq takat spm.. msuk u tu mksud nye kau nuntut ilmu scara fomal..mksud fomal kat sini kau akn di ajar oleh lctrer yg brtauliah..n skarang smua lctrer d wajib kan smbung smpai phd... n pd yg x msuk u tu korang still bljaq..tp scra x formal.. knpe x formal? sbb nye korang bljaq base on pengalaman.. so kalau kau gabung kan dua dua ni jd la kaboom!! org yg biz pown semestinya kna ada ilmu right? kalau xde ilmu mcm mne biz kau nk brjaya? ade ke org yg xde ilmu brjaya? cer bg pakar bedah g noreh getah? kau bajet getah kluar? xde nye kluar sbb nye noreh getah bkn dlm bdang dye.. sbb ilmu yg dia bljar xde nye ajar cara2 noreh getah... so jngan la pelekeh kan org sebarangan.. kau bljar tinggi mna sekalipun blom tentu kau mmpu buat smua bnda klau kau xde ilmu kan? so jngan la wt perbandingan antara msuk u dngan x msuk u..rezeki Allah bg... yg penting sntiasa cari n tuntut ilmu...

Tuesday, 7 June 2016

Meroyan dengan FYP n OVERLEAF

Assalamualaikum....

memandang kan tajuk tu saja dh wt aku gila so mmg aku tengah gila... wowww!! straigh nya.... >,<
tp mmg tengah gila pown. kalau dr sakit jiwa wt pemantauan ni kompom kompom dh aku jadi penghuni tanjung rambutan... 

ni bukan apa ni... ngoi sngat wt keja.. last minit baru smua projek dowk mai... padan la muka kan.. huhuhu... hdup student.. aicehhh.. xpa... susah la... esk keja mnx2 senang... Amin.. heee :D

okey xdk pa dh nk g tau.. sy gila k bye:DD

gambaq tajuk fyp..ehem2

sy yg gila

Wednesday, 1 June 2016

NEW HOME

Assalamualaikum...


hari ni dh genap seminggu aku dowk umah.. hurmmm fyp still xdk perubahan.. entah bila la aku nk pederas siap kan... erkkk tp blog smpat pulak aku update yer.. hohoho... actually aku baru lepas jwb take home quiz dimana aku mmg btol2 take home..sbb nye xde note langsung!!! langsung ye LANGSUNG!!! mmg rasa mcm nk jerit biaq 1 taman dengaq.... OMG!!! dengan aku serabut nk wt fyp...serabut nk wt simulation..tmbah plak TAKE HOME QUIZ ni.. tu okey la.. dowk petang pulak kwn wsap bg tau ada assighmnt akaun.. soalan dya..... makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ai.... banyak nk mampoih! stress dh aku tngok soalan2 tu...korang bygkan la.. dh la cuti ni aku x smoat sahur pown ngan family...keje plak bnyak mcm hapa lg.. nk nangeyh asa... but still... tabah kan hati... ckap kat diri... its okey... student kan.. normal la tu.. tp tu la... otak ni dowk mikir cm mana nk stle kan fyp... ayoyo ama apa... help me please!!! hurmmm okey tu ja.. hahhhah... update sbb x tau nk luah mslah kat sapa... ngeee bye!


p/s aku dh dowk umah baru.. ehem2 cantik pulak rumah baru ni

Sunday, 22 May 2016

TENGAH TENGAH MALAM

ASSALAMUALAIKUM

memandangkan aku update blog ni pukoi  1 pg aku letak la tajuk tu... so abai kan je la key tajuk tu.. hahhaha..

aku update ni saja2 ja pown sbb bosan ngan FYP... arghhhhh!! korang bayangkan la FYP saja dh gerun kan dengaq.. tambah plak aku budak math... FYP math dowh!!! argggg stress aku ngan theorem2 dya ni.. aish.. tetiba aku asa macam baca bio dlm math... adoi adoi adoi...

mata ni dh asa kelabu ja ngadap lappy... walaupown 80% nya aku ngadap game tp ttp aku asa loya nk muntah tngok theorem math ni.... hohohoho

fyp aku wt tajuk psl rubik's cube.. mak aiiii!!! dya nya theorem tu fuh! banyak nk mampoihhhhh!!! stress tngok.. hahhaha.. tp kan tp kan benda ni kan aku x tau la apa akn jd.. heeee... sbb nya bahan dya susah nk dapat... due draft kena antaq slasa ni k... SELASA!!! sememang nya aku gila minggu ni... dowk ada lg 2 assighment dowk menunggu.... plg best nya smua tu kena present k...

dia punya tahap gila tu aku smpai ckp sorang2... hahhahha mujoq la aku ada roommate yg memahami.. kalau la aku dapat roommate yg x phm jenuh.. mau keja perang ja.. hahhhaha... btw my fwens ckp aku ni terlalu baik hati.. ehem3..

cik abg kite plak asa dh tdoq... sbb tu kowt aku bosan n terpikiaq nk update blog.. okey statement ni xdk kena ngena.. huhuhu...

oh ya... kalau la sapa2 yg baca blog ni ( if ada ) n dya tu student UITM MACHANG plus tengah cari umah sewa boleh la inform2 kita ye awok awok... itew ni ngah cari housemate lg 3 org.. umah sewa taman impian.... cantik wooo taman dia... ngeee... owner dya pown baek giler keyh.. bak kata pengsewa sblom ni la.. heee.... so kalau ada papa coment je bwh ni keyh.... 

okey asa nya tu jah... nnti aku update lg... tudia cara mcm bnyak je org baca kan.... krikkk krikkk krikkk... hahhahaha ..

babai!!!!

Tuesday, 19 April 2016

Bila Bosan!!!

Assalamualaikum.....


dear blog,

actually aku x tau nk update apa tp nk jugak update blog ni...sja2 xdk keja... tngok tajuk pown dh tau kan..mmg xdk keja..huhu actually banyak keja...just wt2 mcm xdk keja...adoiii tetiba pening baca ayat ni...lantak la.. ada aku kisah???

 2 3 hari ni kan aku asyik nk tngok anime ja..aish aish aish,.. pdhal banyak lagi keja lain yg aku x wt...assighmnt x wt..FYP  pun x wt lg.... arghhhhh!!!!!!!! okey stop!

oh ya!! tetiba ada idea nk crita psl apa... heeee :D . 

ehem ehem ehem...

1st ly aku nk story sikit la psl my ank buah ni... MUHAMMAD NOH IMAAN BIN MOHD FIKRIE... dyer ni tersngat la comeyl smpai rasa mcm nk ggt2 ja... hahhaha... okey x lwk!

Noh Imaan ni celik nmpak dunia pd 3 feb 2016... hehehe so skarang ni nk msuk 3 bulan dh la... lg brapa minggu ja lagi haaa... tp....dlm nk msuk 3 bulan tu mcm2 jd.. actually time aku cuti mid sem hari tu mcm2 jd...

1st day balik imaan ni okey lg ( sorry yer malas ni besaq kan 'i' tu ) plus xdk la nenyebai teruk2... tp kan... 1st day tu ja yg okey pown... masuk 2nd day dya dh jd mcm2... ada benda dowk ganggu dya... benda apa plak yg dowk ganggu dya ni...

haaaa... ni la nk crita ni... asal usul dya start punca dr kak aku... bkn kak aku yg bg benda kat imaan... tp bnda tu ada org kejam x dk hati perut mana tah dowk antaq kat kak aku...santau dr jauh..loqlaq org zmn la ni... xpuas hati sikit maen santau2... 

hampa phm2 la... kalau santau ni bukan la nk lega mudah2.. kena plak santau makan... buat dya dh sebati ngan diri x ka naya? kak aku dh brubat lama dh santau dya tu.. tp still ada sisa2.. so bdk kecik baby mcm imaan ni kan nmpak bnda2 kecik haluih muluih hat kita xnmpk tu.. sbb tu la dya qeyau keqaih kaki2 tu... smpai kat mak dya sndiri a.k.a kak aku pown dya x mau dh...

bila p brubat imaan ustaz kata bnda ni org antaq dr jauh.. mmg jauh pown la... nu hat KL punya nu... mau x jauh..KL kedah dkt klau naek flight ja.. ngeeeee...
so bnda yg aku nk tekan kan kat sini ampa ampa smua jngan la percya sngat kat org... kdg2 kita x tau niat dya tu apa.. nmpak baik tp dlm kita x tau mcm mna lg kan...

alhamdulillah skarang imaan dh okey... dh boleh gelak2 mngekek dh... huhu and my sis pown boleh thn okey la... siap p tngok wyg lg kan ngan hubby dya... jeles kejap titew... huhuhu... mudah mudahan dorang happy n cpt pulih .. xnk la ada kes mcm ni ... perit tau!

so last skali aku nk ckap lg kat sini... jnganla mudah sngat percaya ngan org...!! 

key ...tu ja... babai!!! :D:D:D

Thursday, 7 April 2016

MY NAKAMA :D



Assalamualaikum...


1st time nk update crita after dh lama x bukak plus dh lupa psl blog nie.. ngeee.. tetiba dowk ingat cita lama bila ada "SORANG" ni p type nama aku kat uncle google... adoiiii.. sekali kluaq nma blog kiter daaaaa....


Pak cik sorang tu plak aish... ish ish ish ..... cari pasal kita smpai tau kita ni pnah masuk surat khabaq.. tuan punya bdn ni pown dh lupa psl tu.. wakakkaka... to PAK CIK SORANG lepas ni baca la blog kiter... :P


eyh aku update blog nie sbb nk cita psl sorang hamba ALLAH yg sngat la baek,comey lotey n happy go laki bini ... senang cita.... "INDAHNYA CIPTAAN TUHAN"... dya ni asal dr PENANG... so mmg ngap tahap aurora la ngan aku kan.. walaupown bnyak yg vise versa ngan aku.. tp still org utara...nk vise versa teqa mana sngat.. aicehhh..


aku knai ngan dya ni dr sem 1 kat uitm machang.. roommate aku yg xleyh terpisah jauh la kiranya.. dh mcm kembaq...tinggai lg dya cun melecun n aku comey momey ja.. hehheeh.. ( sengeyh perasan diri ) .


bdk penang sorang ni mmg hantu makan... dya ngan aku dya lg hantu mkn... tp bdn x naek2... heran sunggoh la... lagu mana dya jaga x tau la... p/s ang mau dk tukaq bdn ngan aku? hahahahaha,,,, tetiba :D


kami punya relationship dh mcm family.. smua psai aku dya tau... tmbah2 dya wt mata comey kelip2 supa baby nk mnx susu.. lagi la aku cita smua... adoiii... klau la ampa knai dya tlong jngan tngok mata dya.. st g ampa pown terpukau ... xleyh nk simpan rahsia klau ngan dya ni... bahaya2...


antara smua2 kwn2 aku kat machang ni kan.. dya la slah sorang yg snggup susah senang ngan aku.. huhuhu.. wei bdk degree x leyh survive klau sorang2 tau... mau jd gila lau dowk sorang2.... erkk actually statement tu berfungsi utk aku sorang ja.. hahhhah... org laen boleh ja hdup kan...


plg sempoi psai dya ni kan... laki pompuan dya bantai sma ja.. hahhahha... daebak2... p mana2 pown la mesty ada ja hat dya tegoq... sng cita dya ni jns peramah la... ngeee sbb tu la aku suka kwn ngan dya... org tua2 kata sng nk kira sma.. huhu... tmbah plak dya ni spesis hat otak expired nuh... gila2 sawan smua ada la... lg la sng org nk approah kan.. klau hat otak pkiaq diri ngan ego memanjang mmg susah la nk dpn kwn.. slap2 hat kwn bertaun pown lari pa.. mana thn klau ego tu tinggi melangit.. eyh eyh eyh... apa yg melalut smpai ke ego ni... aishh... dh dh dh... STOP!


lg apa lg aku nk cita psai bdk penang ni eyh? st pkiaq st....... woiiii apa lg eyh aku nk cita pasai ang.. bnyak sngatt nk cita smpai x tercita dh ni... lalalala.. oh ya.. boleh dk wt iklat kat sini..


to : BUDAK PENANG

nnty klau kawen jngan lupa jemput aku... huhuhu


okey skang aku dh buntu tepu tepung dh... stop je la cita kat sini... ngeee.. nk p ambeyk baju kemaih2 brg balik kedah plak mlm ni.. huhu.. eyh eyh eyh... x sbaq nya nk jmpa my lovely noh imaan.. dh bam2 dh budk tu.. ngee babaiiiii !!! >,<  muahhhh!!!!




#NURUL SYIFA' IZHAR

#PURE MATHS MACHANG

#MY BUCUK MASAM2 MANIS



  

P/S  maaf yer kalau awok x suka gambaq ni.. bg kiter awk comey dlm gambaq nie.. heeee... snyum muah muah muah